搜索
大埔網 門戶 查看主題

覺唔覺d飛蟻好煩-_-?

發佈者: 晴;# | 發佈時間: 2010-5-20 20:17| 查看數: 1455| 評論數: 18|帖子模式

次次summer/落雨個陣都會有.
飛落身到又痕wo-_-
你地覺唔覺-/\-?

最新評論

l0vecomie 發表於 2010-5-20 20:49:24
覺-,-
我屋企好多`
學校成個天花板都係;-S
ming1021 發表於 2010-5-20 20:52:52
沒辦法,飛蟻是這樣.
紅蝶 發表於 2010-5-20 23:14:41
我已經視它們為樂趣....
每天8點準時襲擊 現在吸塵機裝滿了orz
晴;# 發表於 2010-5-21 12:59:54
回復 2# l0vecomie

我屋企就有.學校就無=0=

回復 3# ming1021

好恐怖-___-

回復 4# 紅蝶

可以訓練眼界xd
係一個幾好既遊戲xd
~濠仔~ 發表於 2010-5-22 01:33:04
哩個係大自然既一部分...做咩野要攪佢地呢...佢地都會覺得...人真係煩..係咁破壞地球...大家諗野要咁諗架嘛~!
紅蝶 發表於 2010-5-22 02:38:22
哩個係大自然既一部分...做咩野要攪佢地呢...佢地都會覺得...人真係煩..係咁破壞地球...大家諗野要咁諗架嘛 ...
~濠仔~ 發表於 2010-5-22 01:33

哥~ 你知道飛蟻其實是正值交配期的白蟻嗎?
白蟻會惹來甚麼問題你應該知道的
我們總不能為了大自然而令到家的的財物損失
他們有個家 我們就失去了家 說得通嗎?
人類自私這種的程度是容許的
~濠仔~ 發表於 2010-5-22 21:38:18
哥~ 你知道飛蟻其實是正值交配期的白蟻嗎?
白蟻會惹來甚麼問題你應該知道的
我們總不能為了大自然而 ...
紅蝶 發表於 2010-5-22 02:38

妹...如果要失去大自然既平衡既話...咁我情願我財物損失喇...你要知道...宜家係我地破壞緊人地屋企呀...如果唔係我地過份砍伐樹木...那些白蟻會走到來城市嘛...你可以話有...但我相信唔會咁多囉...睇野點都要睇2面既...唔好以為人類真係萬物之靈~!人類只係懂破壞地球而不是萬物之靈~!!
ming1021 發表於 2010-5-22 22:45:47
其實那些飛蟻只是去有光的地方,
只要熄了發光的電器,便減少給它們的滋擾,
又可以環保一些.
紅蝶 發表於 2010-5-23 01:02:10
妹...如果要失去大自然既平衡既話...咁我情願我財物損失喇...你要知道...宜家係我地破壞緊人地屋 ...
~濠仔~ 發表於 2010-5-22 21:38

為什麼總是要將自己放上道德高地?
12下一頁
大埔討論區 大埔論壇 給居住大埔和喜歡大埔的人

手機版|Archiver|大埔網 ( 大埔粉絲 ) | 網站地圖

GMT+8, 2020-10-22 06:13 , Processed in 1.362583 second(s), 23 queries , Gzip On.

網站由香港網站設計(網頁廣告公司)開發。

快速回復 返回頂部 返回列表