搜索
大埔網 門戶 查看主題

4條問題(5秒鐘內反應過來的就是高手^_^)

發佈者: ★`撈麵× | 發佈時間: 2008-10-20 17:17| 查看數: 1907| 評論數: 17|帖子模式

你是笨蛋嗎?你現在清醒嗎?以下有4道題目,在看完題目後立即作答,不准慢慢想!看下        
你是否真的清醒~        

第一題:        
你正在參加賽跑,幾驚辛苦, 你終於超過第二位的健兒,        
你現在是第幾位?
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

第二題:(不可以用多過第一題的時間, 要快!)        
如果你跑呀跑, 超過最後一名, 而你現在是第幾?

第三題:(開始覺得自己有點豬頭了吧......)        
數學心算題題... 不准用筆,紙或計數器, 只可以心算......        
1000 加上40 ......得未... 再加1000 ... 再加30...        
再多1000... 又再加20... 現在再加多1000... 再加10...        
總和是多少?馬上回答!        

第四題,(英文題:)        
mary‘s father has five daughters: 1. nana, 2. nene, 3. nini, 4.nono.        
what is the name of the fifth daughter?

最新評論

清新2 發表於 2008-10-21 11:04:34
第4題太深la英文我唔識唔玩唔到
頭3題+起黎時間5s好定差
1.2
2.尾2
3.4100

包話時 發表於 2008-10-21 12:24:32
SO EASY

難吾到我呢,,嘿嘿
姿._.; 發表於 2008-10-22 10:19:13
之前玩過,,我真系答左D白痴野出黎
不知所謂 發表於 2008-10-22 16:20:44
吾太懂也)=
★`撈麵× 發表於 2008-10-22 17:59:26
原帖由 POWERS 於 2008-10-21 12:24 發表
SO EASY

難吾到我呢,,嘿嘿

行開啦尒-,-"有答案睇就更係易
廿一蚊 發表於 2008-10-22 19:34:20
有少少呆呆地
傻小子 發表於 2008-10-22 19:57:52
睇睇先`
`帥雨v_v 發表於 2008-10-22 22:18:56
``錯晒 -,-`
★.FuNg*∼ 發表於 2008-12-25 15:02:05
cc!cc啦!~
12下一頁
大埔討論區 大埔論壇 給居住大埔和喜歡大埔的人

手機版|Archiver|大埔網 ( 大埔粉絲 ) | 網站地圖

GMT+8, 2020-9-24 23:42 , Processed in 2.573916 second(s), 23 queries , Gzip On.

網站由香港網站設計(網頁廣告公司)開發。

快速回復 返回頂部 返回列表