搜索
大埔網 門戶 查看主題

大埔資深髮型團隊幫你解決頭髮問題,歡迎發問,樂意解笞

發佈者: davyjoes | 發佈時間: 2008-10-20 18:29| 查看數: 8649| 評論數: 72|帖子模式

最新評論

Follow_Me 發表於 2008-10-30 10:39:41
我想問呢,其實gel頭會唔會甩頭髮=.=
以你既經驗講就可以-,-
davyjoes 發表於 2008-10-30 14:50:09
原帖由 Follow_Me 於 2008-10-30 10:39 發表
我想問呢,其實gel頭會唔會甩頭髮=.=
以你既經驗講就可以-,-

你好  , 正確的gel 頭方法就唔會引至脫髮  ,或者你可以參考下以下要點   

1.>用任何造型產品切記不要塗在頭皮上,要離髮根使用  
2.>如使用噴髮膠等定型,要離遠噴,不要直接噴到頭皮
3.>盡量避免使用醢水,因為通常都會噴大量落髮根,堵塞頭皮上的毛嚢
4.>洗髮時一定要切底清洗頭上的造型產品,盡量使用水溶性產品造型,較易於清洗

大家不仿參考下
★`撈麵× 發表於 2008-10-30 15:12:13
拾卜  推下先v_v
WwW 發表於 2008-10-30 16:04:50
有無方法令到D頭髮全日
好似岩岩洗完頭咁,,唔會咁乾?
davyjoes 發表於 2008-10-30 16:20:12
原帖由 maN 於 2008-10-30 16:04 發表
有無方法令到D頭髮全日
好似岩岩洗完頭咁,,唔會咁乾?

你好,
你可以
1.>噴一d保濕蛋白精華,
2.>塗上輕爽造型產品
3.>或者用一些"負離子焗油"當護髮素用洗髮後稍稍吹干
WwW 發表於 2008-10-30 16:23:26

回復 25# davyjoes 的帖子

如果keep住用可唔可以改善到?
包話時 發表於 2008-10-30 17:55:33
原帖由 davyjoes 於 2008-10-29 23:06 發表

你好,平時你會否GEL頭?其實電會比較易打理,點解唔電le?

不過如果你真係唔想電,咁都有方法既不過會煩d 1.>你可以gel頭令佢地無咁雜亂仲,更有方向感  2.>洗髮時用一些負離子焗油當護髮素使用, ...

我冇乜GEL頭.....太煩-﹏-"

有時拎阿媽D野夾頭...夾直佢
★`撈麵× 發表於 2008-10-30 18:06:22
原帖由 牙沅` 於 2008-10-21 18:20 發表
其實 我自己想電髲`
但又吾知電曲定直好...
我又想染髮  ...又吾知咩色好 `
有咩好提意牙你 !???

電曲v_v  染..紫 藍 啡 紅 金 v_v  (本人的意見  不用理)
戀愛回想 發表於 2008-10-30 18:11:37
樓主...你好尊業丫XDD
Follow_Me 發表於 2008-10-30 18:20:26
原帖由 davyjoes 於 2008-10-30 14:50 發表

你好  , 正確的gel 頭方法就唔會引至脫髮  ,或者你可以參考下以下要點   

1.>用任何造型產品切記不要塗在頭皮上,要離髮根使用  
2.>如使用噴髮膠等定型,要離遠噴,不要直接噴到頭皮
3.>盡量避免使用醢水,因為 ...

好犀利呀!!a_a

咁去剪頭髮有咩術語架-,-
咩剪碎留陰偷薄...
大埔討論區 大埔論壇 給居住大埔和喜歡大埔的人

手機版|Archiver|大埔網 ( 大埔粉絲 ) | 網站地圖

GMT+8, 2020-9-24 22:00 , Processed in 0.969683 second(s), 17 queries , Gzip On.

網站由香港網站設計(網頁廣告公司)開發。

快速回復 返回頂部 返回列表