搜索
大埔網 門戶 查看主題

大埔資深髮型團隊幫你解決頭髮問題,歡迎發問,樂意解笞

發佈者: davyjoes | 發佈時間: 2008-10-20 18:29| 查看數: 7677| 評論數: 72|帖子模式

最新評論

卅/唯曖 發表於 2008-11-5 20:33:55
染髮個時甩左8條頭髮..
洗頭個時都有甩...
重有..
自己染既話點先會易上色同埋冇咁傷呀?
davyjoes 發表於 2008-11-6 00:23:55
原帖由 Follow_Me 於 2008-11-5 18:35 發表
=.=如果經常gel頭 + 經常洗頭會唔會甩頭髮架...

我髮質比較油性,如果用d適合乾性頭髮既洗頭水...
又會唔會脫髮m129k m129k m129k

跟番我之前教過既方法做,同洗干淨些就唔會咁易甩頭髮
油性髮質如果使用乾性頭髮既洗頭水係會更加油,因為乾性洗頭水比較滋潤,唔岩你既髮質用,最好轉返....
同埋油性髮質洗頭時,不可用太熱的水,唔好以為熱水去油就用熱些的水,相反因為太去油令頭皮上的所有油脂清走,令頭皮變得干燥,自然會分泌更多油出來,不但痕癢而且更快油,建議使用溫水就可以
包話時 發表於 2008-11-6 00:26:20
原帖由 卅/唯曖 於 2008-11-5 20:33 發表
洗頭個時都有甩...
重有..

你數住甩左幾多條頭髮!?
davyjoes 發表於 2008-11-6 00:40:16
原帖由 卅/唯曖 於 2008-11-5 20:33 發表
洗頭個時都有甩...
重有..

你好, 可能太大力.....或太貼頭皮

要根據返你本身頭髮的色度而衡量染淺度,再使用配合之顯色劑,一般市面上你買到的都只有一種顯色度的顯色劑,是所有都一樣!!!! 而事實上每個人的頭髮要用的都不一樣,所以有些人染到,有些卻不能上色.......因此自己染d色好難出得準,除非用專業配方....但街上買到的所謂"專業"都不是真正的,因為出面果d同salon用果d就算一樣牌子都跟本係兩回事,專業配方訂明只會買給salon,明白未??^^
牙沅` 發表於 2008-11-6 17:47:30
甘你個間個d係咪專業架!?
我想染 ...
如果係你個間染..吾上色甘點算 ...
同埋我想問整負離子可吾可以同染髮一齊做架... !?
★`撈麵× 發表於 2008-11-6 17:47:58
原帖由 牙沅` 於 2008-11-6 17:47 發表
我想染 ...

嘩-,-  好慘嫁啵
牙沅` 發表於 2008-11-6 17:49:56
原帖由 ★`撈麵× 於 2008-11-6 17:47 發表

嘩-,-  好慘嫁啵

有幾慘牙 ...
厄p0怪 -3333-"
你打比我得吾得牙 ...
我打吾到比你-3333-"
★`撈麵× 發表於 2008-11-6 17:51:10
原帖由 牙沅` 於 2008-11-6 17:49 發表

有幾慘牙 ...
厄p0怪 -3333-"
你打比我得吾得牙 ...
我打吾到比你-3333-"

打錯字-3-  係好傷
我打唔通-,-
小酷豬 發表於 2008-11-6 20:19:10
我想知我剪咩髮型岩我,,
重有.我整濕哂個頭平哂 "sor"下佢有幾條頭髮凸左出黎,同一般戈d好唔同.比較曲(好似陰毛戈種).粗糙.硬.冇彈性.好易拔出黎.點解咁既?

davyjoes 發表於 2008-11-6 23:58:57
原帖由 牙沅` 於 2008-11-6 17:47 發表
我想染 ...

當然是用專業配方
應該不會吧 !!如你不放心其實我們的所有服務有二十天信心保證
理論上當然可以,但不建議始終比較傷
大埔討論區 大埔論壇 給居住大埔和喜歡大埔的人

手機版|Archiver|大埔網 ( 大埔粉絲 ) | 網站地圖

GMT+8, 2020-2-20 20:58 , Processed in 1.374924 second(s), 17 queries , Gzip On.

網站由香港網站設計(網頁廣告公司)開發。

快速回復 返回頂部 返回列表