搜索
大埔網 門戶 查看主題

[轉貼*] ★網上戀愛74天

發佈者: -coun- | 發佈時間: 2008-10-25 20:58| 查看數: 10972| 評論數: 159|帖子模式

最新評論

-coun- 發表於 2008-11-23 20:07:58
第17天*

今日又係番學GE日子..
雖然琴日都要番學..
但係我好開心XD
因為呀然佢黎接我放學@[email protected]
之後我地仲去左行街XD
唔知佢今日會唔會黎接我呢A_A?
終於等到放左學…
唔見人-3-
我就冇理咁多….
而個死然然今日一放學…
又唔知死左去邊-.,-
我只好一個人..
好寂寞咁番屋企/_\
番到屋企…
我挑-0-
電腦都冇野好玩GE-3-
MSN又冇咩人ON…
ON左個D…
我又唔係好想同佢講野=_=
呀*不如打電話比呀然啦XD
[[你而家所打GE電話*
暫時未能接通…
請你遲D…]]
我未聽哂都知佢UP乜啦..
就係冇開機咁簡單=_=
冇開機..真係好少見囉-0-
打唔到比呀然..
咁我唯有打比然然*
睇下佢死左去邊-.,-
然:喂喂~聽唔到呀…大聲D啦..
喂!?喂!?大聲D也唔該~~~
我一野CUT左佢線=_=
你地問我點解-0-?
因為岩岩個個係佢個電話錄音黎GA>口<
全句係咁GE…
[[喂喂~聽唔到呀…大聲D啦..
喂!?喂!?大聲D也唔該~~~
哈哈~唔洗再叫喇~
我而家唔得閒聽你電話呀*
有咩事講低啦~我會盡快覆你XD]]
激死我喇=_=
一個二個都係咁….
呀~~好無聊呀-3-
我都係訓教算/_\
今日冇咩特別事發生..
但係唔知點解…
我覺得有D野...
會黎緊..呢個…
算唔算係不詳GE預感呢..?
今日比平時寂寞左好多…

我很怕寂寞*
所以我想你永遠留在我身邊
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:08:24
第18天*

唉….
都唔知咩事*
個個都係到玩失蹤=_=
不過今日番學可以見到然然*
問下佢呢2日搞緊咩-0-
做乜成日唔見人..
唔通……..!!
等我捉住佢黎問下先-3-
我:喂~然然~~
岩岩放學…
然然好似唔知又想去邊咁- -
然然:做乜呀*純純-0-
我:你呢2日放學去左邊[email protected]@?
然然:呃..冇呀-0-
我:點解我琴日打電話比你..你唔聽[email protected]@?
然然:下..有咩@[email protected]
我:你平時好少唔聽我電話GA喎..
然然:琴日有事做呀嘛-3-
我:有咩事要做呀-0-?
然然:唔話你知@[email protected]
我:講啦~~
然然:唔講-0-
我:最多我送上次行街你話想要個條300蚊GE頸鍊比你喇-00-
然然:洗鬼你送~唔洗你送都有人送啦..呀=x=
然然即刻UM住左個咀=_=
一定有D野係我唔知-0-
我:邊個呀~~?
然然:你估下-V-
我:係咪個日唱K個個呀鋒-0-?
然然:痴線啦=_=我先唔會受佢-0-
我:哦~~~咁我知喇~~
然然:咁係邊個呀-..-?
我:呀軒呢~?
然然:純純你真係聰明XD
我:呵呵~梗係啦~唔係點做然然個FD A_A
就係咁我地2個死傻婆..
係學校門口…
有傾有講咁傾左成粒鐘=_=
然然:呀!!4點幾GA拿!!?
我:係喎..真係唔覺唔覺=_=
然然:我唔記得左約左呀軒係佢學校門口等>口<
我:呀軒佢係咪同呀然一間中學[email protected]@?
然然:係[email protected]@
我:咁你知唔知呀然去左邊-0-?
然然:下=_=乜你搵唔到呀然咩?
我:嗯=_=好似無啦啦失蹤左咁-0-
然然:我幫你問下呀軒啦..你番屋企等消息吧XD
我:好的-00-
就係咁…
我唯有死死地氣咁…
行番屋企*等消息=00=
死然然!!
激鬼死我喇!!
我等到夜晚11點幾…
都仲未有電話打黎-0-
等等下…..

你的失蹤﹏令我知道*
    我真的很在乎你
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:09:45
第19天*

X:呀純~起身番學喇*
我:哦~~~
我比呀媽嘈醒左=_=
咦…咪住-0-
我好似….
呀!!我等緊然然消息..
點知等等下..
訓著左-3-
我CHECK番電話記錄..
然然冇打過黎=_=”
番到學校…
我見到然然企係窗邊…
係到傻笑-口-
佢呢個樣真係好恐怖>口<
我唔敢行埋去~”~
但係出於我想知呀然GE消息GE關係..
唯有行埋去-0-
我:然然呀[email protected]@
然然:呵呵呵…
仲係到傻笑緊..
冇理我-00-
我:然然!!
然然:呀..純純..做咩呀?
終於都有反應=_=
我:你琴日又話打比我GE-口-
然然:呀-口-係喎*唔記得左[email protected]@
我:=_=+咁有冇呀然消息?
然然:呀軒話呀然跟學校去左考察-0-
我:下-口-咁佢幾時番?
然然:3日後-0-
我:哦…
然然:不過啦…我覺得好奇怪..
我:咩..?
然然:點解呀然唔話你知佢要走幾日-0-
我:……..
然然:呀-口-算啦算啦..我聽日放學陪[email protected]@
我:嗯…
然然GE一句說話…
[[點解呀然唔話你知佢要走幾日-0-]]
令我心情跌至最低點*
我都好想知..
點解呀然唔話我知-``
係咪..我係佢心目中*
一D地位都冇…
跟本就係一個可有可無GE人..
我真係好想知*
我係呀然GE心目中..
到底係一個點GE人…
人地話...
網戀唔會長久*
網戀唔會有愛呢樣野..
可能*係真GE都唔定-``

我算什麼﹏?
你真的有愛過我麼?
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:10:20
第20天*
呢日係呀然離港GE第4日*
到聽日…
呀然就會番黎…
到時候..我就可以問清楚佢了吧..
可以問佢…佢到底當我係咩-``
點解佢乜都唔同我講…
我究竟係佢邊個呀*
我係佢女朋友黎GA..!!
今日係星期5…
然然琴日應承左我…
今日放學陪我去癲=_=
為左發洩我GE情緒-``
我選擇左瘋狂咁購物=_=+
上次我就做呀四*
幫然然拎野…
今次到然然幫我拎番喇A_A
行到6點到…
番左我屋企擺低D野先..
之後就去左然然屋企,,
我同呀媽講左今晚係然然屋企過夜=)
反正聽日又唔洗番學@[email protected]
我唔想留係自己屋企..
因為我討厭寂寞..
就算呀媽係屋企..
我都冇咩可能同佢傾心事啦..
係咪先-3-
所以先今晚決定左係然然屋企過XD
去到然然屋企…
我就好似佢一家人咁-0-
我應該冇講[email protected]@
然然佢有個細佬A_A
都好令仔GA XD
我都好想有個咁GE細佬喔/_\
可惜我係獨生女._.
然然話我成日侯住佢細佬-..-
所以先好少比我去佢屋企-3-
佢細佬得13歲GA咋..
但係好高..好成熟[email protected]@
所以我次次去到然然屋企..
都會眼甘甘GE望住呀海@[email protected]
你問我呀海係邊個=_=?
呀海咪就係然然個細佬喔XD
然然都唔理人GE-3-
掛住同呀軒傾電話=_=
我走左入呀海間房..
呵呵~我勇闖入少男房間~
夠帥吧A_A?
我搵小海陪我傾[email protected]@
傾傾下..食完飯…11點到
就番左然然間房…
同然然一齊攤屍係張床到*
我今晚要同然然傾計傾通霄A_A
我地要傾D八掛野..
內容就唔講出黎喇~呵呵
希望聽日唔會熊貓眼啦..
因為聽日我同然然-``
仲要出街泡GA嘛XD
[[注*我們不是不良少女啦=_=]]

我會一直等﹏
等到你告訴我答案的那天
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:10:40
第21天*

今日係星期6*
呀然終於都返番黎香港喇…
琴晚係然然屋企過左晚夜..
係而家呢一刻-``
我諗緊..到底打唔打比呀然好-00-
你地係咪覺得我成日都唔嗲唔吊=_=?
不過我就係個咁GE人=00=
我有諗過..如果真係同呀然分左手..
我會日日都黎然然屋企逗留=_=
點解-0-?
因為..有小海係到A_A
雖然小海係細我3年咁多..
但係..我唔MIND姐弟戀喎~呵呵
講番呀然個筆先….=_=
我決定左..都係打比佢問清楚*
然:喂..?
YA~終於有人聽喇>V<
我:係我呀…
然:純純..你而家係邊呀?
我:我係然然屋企…
然:哦..出唔出黎玩呀=)?
我:好呀..去邊?
然:去西九食壽司=)
我:好呀..叫埋然然同呀軒囉..
然:唔好..我剩係想同你2個人去..
我聽到呢句呆左一呆…
因為..我真係估唔到呀然會咁同我講…
我:哦..咁一陣2點見啦..
然:好啦..老婆88>3<
我:嗯..閉閉*
時間真係過到好快…
眨下眼就2點幾=_=
我而家已經同呀然行緊去食壽司…
不過真係好多人下=00=
呀…大叔..你想撞死人咩T^T
突然呀然一手攬住我膊頭…
佢係到保護緊我0///0
我呢刻又再次為佢心動喇>///<
我真係好想知係呀然GE心目中*
我都底算係咩…
佢對我忽冷忽熱咁..
我真係唔知佢想點…
我終於都忍唔住要問佢…
我:呀然呀…
然:做咩呀..=)?
我:你呢幾日咪去左考察GE…
然:係呀..你點知[email protected]@?
我:然然問左呀軒..跟住話我知GA…
然:哦...
我:…..呀然..點解你唔同我講你去去考察5日呀..?
然:我….
我:我係你心目中到底算係咩呀!!?
然:我….
我:點解你成日都要對我忽冷忽熱喎..!!?
然:純純呀!!你冷靜D聽我講先啦!!
我:……..
然:我有打電話比你GA!!係你唔聽電話咋!!
我:邊有喎…你唔好呃我啦!!
然:你睇番D來電記錄….
我即刻拎部電話出黎CHECK CHECK先=0=
咦….!!!係喎-00-
點解GE-3-
呀然佢真係有打過比我T^T
實在係太好喇>口<
然:傻妹….我邊有對你忽冷忽熱喎…=)
呀然佢大街大巷攬住我呀0_0
呢種感覺好WARM A_A
我果然係全世界最幸福GE人~呵呵
之後我地就去食SUSHI喇=)
我黎呢到食過好幾次SUSHI….
但係唔知點解…今次食*
特別好味-V-
食完之後去睇左場戲-``
之後又行下街先~
就番屋企喇..
嘻嘻~又係呀然送我@[email protected]
次次都要佢送…
真係唔係幾好意思@[email protected]
但係佢話我女仔人家..
自己一個番屋企好危險XD
嘻嘻~我個男朋友真係好鍚我A_A
你地恨唔到咁多GA喇~哈哈

原來我都不知道﹏
         你一直都很著緊我
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:11:26
第22天*

琴日終於都問清楚呀然…
點知原來又係誤會一場=_=
今日….
真係一個天朗氣清GE星期日XD
今日冇人約….唉-3-
打比然然問下佢有冇街去先-V-
我:喂喂~然然[email protected]@
然然:咩事呀=_=?
我:你今日有冇街去呀?
然然:有呀..
我:同呀軒[email protected]@?
然然:唔係呀..
我:咁同邊個-0-?
然然:自己一個=_=
我:去邊-0-?
然然:買禮物囉-00-
我:無啦啦做咩買禮物呀?呀軒生日咩?
然然:唔係呀..乜你唔記得左拿?
我:記得乜野-00-?
然然:星期3情人節呀-口-
我:SO WHAT- -?
然然:買情人節禮物+送古古力*仲唔霖死我GE小軒軒XD
我:你幾時出-口-?我又要去…我都要霖死我GE小然然A_A
然然:OK…咁一陣3點某某廣場見*
我:OK閉閉=)
然然:沙唷啦啦-V-
3點我準時到左某某廣場…
但係就唔見然然個人=_=
等左半個鐘…仲未見人-口-
佢平時就算遲到..
最多都係遲少少-00-
今日遲成半個鐘!!
有冇搞錯-口-!!?
唔通我比佢放左飛機>口<?
終於…3點搭9*
我見到一個好狼狽GE令女跑緊過黎我呢邊=_=
冇錯…呢個令女就係然然-00-
嘩…咁凍GE天氣..
佢跑到流哂汗咁..
唔知咩事咁遲先黎-0-
我:做咩咁遲黎GE..?
然然:冇呀..訓遲左=_=
我:咁行啦-00-仲以為你放我飛機-_-
然然:我邊會放你飛機先得GA-_-估唔到你咁諗我-0-
我:冇咁諗你-V-
然然:信住先-_-
跟住我地就去左買禮物喇XD
然然買左隻手錶送比呀[email protected]@
你問我買左乜黎送比呀然=_=?
我唔話你地知住XD
等到情人節個日…
我送比呀然個時*
你地咪知囉~呵呵

我很期待那天*
不知你會有什麼反應=)
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:12:28
第23天*

星期六*日真係過得特別快-00-
今日又要番學…唉*
上堂真係無聊死人>口<
你地係咪覺得我…
一定係成績勁差個D人黎=_=?
唔好意思~我唔係啵A_A
我同然然都係全級頭20名以內的XD
睇我地唔出呢~?
不過我同然然都係唔留心聽書個D人黎..
你問咁我地成績點解會咁好-0-?
好簡單…..
因為我地叻囉~呀哈哈A_A
而家上堂時候…
梗係發下白日夢先啦@[email protected]
幻想ING=_=….
係一個夕陽下GE沙灘上面….
有一對年輕男女戀人…
我:呀哈哈…呀然~~黎捉我丫~~
然:純純豬~~~唔好跑啦~~
我:唔制也~~呀~~~
然:哈哈…仲捉你唔到XD睇你仲走唔走得甩~(攬住左我)
我:耶~好衰嫁XD
然:哈哈哈~
我:呀然..(突然用一個認真透徹GE眼神望住呀然)我要你..同我講我愛你=)
然:梗係可以啦…你要我講幾多次都得呀…純純..我GE老婆豬..我愛你呀>3<
我:耶~老公豬好衰GA..咁樣哄人~(呢句唔小心脫口而出=_=)
咦..點解突然班房好似咁靜GE..
我開始張自己從幻想中拉番返黎現實..
我發現…全班都係到望住我-00-
MISS:XX純!!你而家同我出去走廊企!!
咁我唯有死死地氣咁出去=_=
唉…好魚呀-00-
魚死人喇>口<
企左成堂…企到我腳軟/_\
之後LUNCH TIME食咁耐..
然然笑足咁耐=_=
終於等到放學喇…
[email protected]@
呀然有黎接我XD
我即刻跑埋去….
噢…sh*t!!=_=
我又仆低左..唉…
點解一日之耐會LOR左咁多次T^T
我企番起身先發現…
呀軒係呀然格離=_=
仲有然然就企左係我後面睇住我仆低…
之後我同然然行過左過去呀然同呀軒個邊…
然然:呀哈哈哈…笑死我喇XD
我:=_=
然然:呀然講D野比你知也~
然:咩@@?
然然:純純佢呀..今日超白痴XD
(我即刻UM住左然然個嘴-_-+)
然然:唔~~(掙扎ING)
點知呀軒突然捉住我..
唔比我UM住然然個口- -
叫然然講埋落去=_=
OMG~~呀然你千其唔好聽呀>口<
然然:純純佢今日上堂個陣呀…無啦啦勁大聲咁講左句…
軒:講左句咩*O*?
(呢個衰人呀軒係然然GE幫兇=_=)
然然:耶~老公豬好衰GA..咁樣哄人~呀哈哈哈XD
軒:哈哈…笑死我XD
我:嗚…>︿<呀然你唔好聽然然亂UP呀!
然:哈哈~老婆豬~你好可愛呀XD
之後我地4個就嘻嘻哈哈咁..
去左行街-00-
之後都係呀然送我番屋企=)
今日都係美好GE一天XD
呀…唔係=_=
應該係勁魚GE一天先岩-00-

我真的很愛你﹏
什至連做夢也會夢見你
------------------------------------------------------------------------------------------------------
待續*
-coun- 發表於 2008-11-23 20:12:49
第24天*

哇~~聽日就情人節喇-V-
係我咁大個女…
第一個有男朋友GE情人節XD
呵呵呵~~
上左成日堂,,,,
悶到我發MO咁濟=_=
終於又等到放學時候~呵呵
咦~~~~今日….
呀然同呀軒又黎左我地學校門口….
接我同然然放學@[email protected]
不過……..
然然:[email protected]@點解你地今日又黎GE?
然:呀軒話掛住你-..-
軒:咩咩咩呀-///-(哈~佢面紅喎XD)你都話掛住純純啦-口-
@[email protected]呀然話掛住我~~?
哈哈哈~搞到人地好鬼死開心TIM-V-
然然:唔好意思喇咁~我而家要同純純去私奔~你地聽日先再黎啦~~~
就係咁….
我一句野都未同呀然講到….
就比然然拉走左=_=
你問我地要去邊-0-?
去然然屋企整古古力呀A_A
哈哈~又可以見到小海喇~
哇~冇見幾日….
又令仔左-_-+
當我地係廚房搞哩搞路GE時候….
海:家姐你地整緊咩呀?(伸個頭入黎裝[email protected]@)
然然:唔關你事呀…出去出去~~
我:喂~然然~~呢樽係咪糖黎GA?(已經加緊落去=_=)
然然:喂!!!!個樽係鹽黎GA-口-!!
我:加左落去了-_-咁點算-00-?
然然:Orz….算吧啦你…你都番屋企自己搞啦=_=
我:下~~唔好啦/_\
然然:你而家污染哂成盤古古力..-_-仲想點-0-?
我:車-3-咁我自己番屋企研究下啦-_-
然然:OK-..-閉閉-口-
我:閉閉-3-
唉~~我好失敗呀>口<
不過比然然趕走左…
咁我唯有番屋企自己整A_A+
呵呵呵~呀然你等我啦~
我呢份心意….
加上我GE家政科成績*
(雖然家政得F=_=)
我一定會整得好好食GA~
呀哈哈……
再加埋我手上呢份禮物…
你呢世都走唔出….
我GE手指“拿”GA喇~
哈哈哈….
(大笑ING..其實似奸笑多D-_-)

我所做的一切*
都只是為了你的一個微笑
待續*
-coun- 發表於 2008-11-25 18:01:39
有冇人睇家><`
-coun- 發表於 2008-11-25 18:38:39
有人睇先再p0`
大埔討論區 大埔論壇 給居住大埔和喜歡大埔的人

手機版|Archiver|大埔網 ( 大埔粉絲 ) | 網站地圖

GMT+8, 2020-10-27 21:01 , Processed in 0.947480 second(s), 17 queries , Gzip On.

網站由香港網站設計(網頁廣告公司)開發。

快速回復 返回頂部 返回列表